Zeta logo

A tartós kapcsolat

Nyitva tartás: H-CS: 6:45-15:30 P: 6:45-14:00

Weboldal térkép

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Rozsdamentes acél korlátok megmunkálása - Így csináld!

Rozsdamentes acél korlátok

Rozsdamentes acél csövek, korlátok megmunkálása nem kis kihívást jelenthet a számodra. Ne is mondjuk? Ugyanis funkcionalitásuk mellett, esztétikai szempontból sem másodlagos a végeredmény milyensége. A csövek körkörös megmunkálása nehezen hozzáférhető helyeken ráadásul még jobban feladhatja a leckét. Mire figyelj a rozsdamentes acél korlátok és csövek megmunkálása során?

Ragyogó formatervezési lehetőségek biztosítása, korrózióálló és rendkívüli ellenálló anyagösszetétel. Kell ennél több?

Nem véletlenül ennyire közkedvelt. Ráadásul nem kell festeni!

De miről is van szó?

A rozsdamentes acélról, mely nem véletlenül a fémipar egyik legközkedveltebb alapanyaga. Megmunkálása számos feladatot takarhat, ezért együtt dolgozni velük csak olyan szerszámok képesek, amik optimalizáltak / megfelelnek a rozsdamentes acél megmunkálásának követelményeinek.

 

Fémkorlátok – Népszerű termékek?

A fémkorlátok azok számára az igazán jó választás, akik nem akarnak bajlódni a rendszeres festéssel. Ráadásul igen impozáns látványt nyújtanak. A rozsdamentes korlát tervezésénél arra törekszel, hogy az adott kiválasztott helyre a lehető legvagányabb, legszebb és legpraktikusabb megoldást nyújtsd a vevőnek, a megrendelőnek? Ami később sem fog a számára macerás karbantartással együtt járni?

Ehhez a rozsdamentes korlátok kivitelezésében, megmunkálásában is maximális teljesítményt kell nyújtani. Így lesz csak tökéletes a végeredmény, és így biztosítja a tőle elvárt megjelenést is.

 

Rozsdamentes korlátok megmunkálásánál erre figyelj!

 • Míg egy acélkorláton a kopott festék a korrózióképződésnek nyitja meg az utat és rendkívül macerás az újbóli megmunkálása, rozsdátlanítsa; a rozsdamentes, inox korlátok esetében ezzel nem kell számolni. Azonban ha csak acélkorlátot készítettél eddig, meg kell tanulnod a rozsdamentes acél megmunkálásnak a csínját-bínját. Csak így lesz hosszútávon is szép. Ne úgy állj hozzá, mint más anyagokhoz!
 • Ne olyan helyen munkáld meg a rozsdamentes acélt, ahol rendszeresen szénacéllal dolgoznak. A rozsdásodó vasszemcsék levegőbe és szerszámokra történő kerülése ugyanis a rozsdamentes anyagok felületi elszíneződését, vagy lyukkorrózió kialakulását okozhatja.
 • Vágó-, és csiszoló korongok választása során csak rozsdamentes anyaghoz való típust válassz!
 • Ötvözetlen acél vágására, csiszolására használt eszközt sose használj rozsdamentes anyaghoz is!

 

A különböző rozsdamentes acélból készült profilok és csövek megmunkálása során számos munkafázist kell megoldanod: a hegesztési varratok, szennyeződések vagy karcolások eltávolítása a határos felületek megsértése nélkül csak a legoptimálisabb eszközökkel valósulhat meg.

A felülettisztítási munkálatoknál kétségtelenül a fibertárcsa gyakori kedvenc, hisz a varratcsiszolásoknál, a rozsdátlanításnál vagy sorjátlanításnál, de a hegesztési varrat munkálásánál is hasznát veheted.

 

Szerencsésebb választás a lamellás csiszoló

Azonban ennél még szerencsésebb választás lehet a lamellás csiszoló vagy a kombinált lamellás csiszoló (vlies-sel kombinált) alkalmazása. Ugyanis segítségével egy munkafázisban ötvözheted a fibertárcsák és tisztítókorongok előnyeit. Nagy leválasztási teljesítményt nyújtanak a kiváló felületi minőség mellett.

A rozsdamentes acél hegesztési varrat megmunkálására, és sorjázáshoz is kiválóan alkalmasak bizonyos típusai. A hőképződést is elkerülheted a munkadarabokon, amennyiben nagy nyomatékkal, de csökkentett fordulatszámmal használod a lamellás tárcsákat a csiszolás során, illetve ha hűtött lamellás csiszolót használsz.

Ne feledd, a rozsdamentes korlátok gyönyörűek, és karbantartásuk is kevesebb macerával jár. Azonban megmunkálásukhoz megfelelő eszközökre és némi tapasztalatra van szükség.

 

Vissza a tetejére

Elérhetőség

ZETA KFT

 • Cím: H-1173 Budapest,
  512 utca 7. (Pesti út 5/A)
 • Levélcím: 1660 Bp., Pf. 383
 • Tel/Fax: (06-1) 258-18-88
 • Telefon 1: (06-1) 259-15-80 
 • Telefon 2: (06-1) 259-15-81
 • Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 • Web: http://zetakft.hu/
 • Nyitva tartás:
  H-CS: 6:45-15:30
  P: 6:45-14:00
 • Térkép (útvonaltervezés)

Adatkezelési tájékoztató pdf

Képviselt partnereink

Elérhetőségek

ZETA Kft.
H-1173 Budapest,
512 utca 7. (Pesti út 5/A)
Levélcím: 1660 Bp., Pf. 383
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Általános Szerződési Feltételek pdf
Adatkezelési tájékoztatót pdf
Telefon/Fax: (06-1) 258-18-88,
(06-1) 259-15-80,
(06-1) 259-15-81

Nyitva tartás:

H-CS: 6:45-15:30
P: 6:45-14:00

Közösség

Zeta Kft. címe

Weboldalunk használatával, olvasásával, az oldalon keresztüli levélküldéssel hozzájárul a cookiek használatához. Adatkezelési tájékoztató

Rendben