Zeta logo

A tartós kapcsolat

Nyitva tartás: H-CS: 6:45-15:30 P: 6:45-14:00

Weboldal térkép

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Besajtolható kötőelem

 

Az erős csavarkötés megvalósítói

Technikai adatlapok

A csavarok, anyák, távtartók biztonságos és tartós rögzítése fejtörést okoz neked? Miközben Te gyors és egyszerű szerelési munkálatokra vágysz, gazdaságosabb termelésre; valamint a termelési idő csökkentését igyekszel elérni? A besajtolható rögzítőelemekkel mindezt elérheted.

A vékony fémlemezek, műanyagból készült alakrészek, műanyaglemezek, nyomtatott áramköri lapok vékonysága és könnyű szerkezete a rögzítés szempontjából nem éppen előnyős.

Ráadásul gyártóként az olcsó, és minél egyszerűbb szerelési folyamatok megvalósulása a célod. A magas elfordulási és kinyomási értékek biztosítása és a biztonságos rögzítés megvalósulására nyújt megoldást a besajtolható kötőelemek használata.

Az elektronikától az autóiparig számos iparágban használatos. Hisz a stancoláson, lézervágáson vagy éppen hegesztésen kívül a különböző kötőelemek (csavar, anya, távtartó, tájolócsap)  lemezalkatrészekbe történő besajtolása is nélkülözhetetlen.

 

Miért előnyős a besajtolható kötőelemek használata?

 • Mert magas teljesítményt nyújtanak.
 • Mert könnyen szerelhetők, a szerelési költségek csökkenését eredményezik. Mivel a kevesebb alkatrész valamint rövidebb szerelési idő (nem tart annyi lépésből egy szerelés) önköltség-megtakarítást eredményez.
 • Mert idő- és költségtakarékosak.
 • Mert erős csavarkötést képesek létrehozni vékony lemezekben, így nagy erővel terhelhetők a vékony lemezbe sajtolt elemek is. Rendkívüli terhelhetőség vékonyabb fémlemezek esetében is.
 • Mert használatuk során nincs szükség a furat speciális előkészítésére.
 • Mert pontos elhelyezést/tájolást biztosítanak.
 • Mert lerövidítik a termelési ciklust, tehát gyorsabb gyártási ciklust eredményeznek. Gazdaságosabb termelést biztosítanak.
 • Mert a besajtolható kötőelemek nem okoznak elszíneződést vagy kitüremkedést a munkadarab hátsó oldalán. A besajtoláskor a lemez hátsó felülete nem deformálódik.
 • Mert használatuk során nem szükséges a menetek újravágása.
 • Mert acéltól eltérő anyagú lemezek használata esetén jobb szilárdsági érték érhető el. Jobb menetminőséget és ellenálló képességet eredményeznek. 

 

Mik is pontosan a besajtolható rögzítőelemek?

Olyan alkatrészek, melyek hidegen alakítható hordozóanyagokat hidegfolyásra késztetik, az anyagokba történő préselés során. A hordozóanyag megfolyása során a kötőelemben elhelyezett speciális nútok/hornyok és recéket úgy öleli körül, hogy húzóirányú, valamint csavaró irányú terhelésnek is ellenálljon.

A besajtolható kötőelemek használata során arra célszerű figyelni, hogy a rögzítőelem keményebb legyen a hordozólemeznél, valamint a lemez hidegen jól alakítható legyen.

A besajtolható kötőelemek sajtolása, lemezekben valamint idomokban pontosan kivágott furatokba történik. A besajtolható termékek készülhetnek acélból, rozsdamentes acélból valamint alumíniumból is.

Az anyák, csavarok, tájoló csapok, távtartók különböző menettel, hosszal, keménységgel, lemezvastaghoz vagy épp furatmérethez kaphatóak.

 

A technológia már a nagy multiknál is

Ezt a korszerű technológiát egy amerikai cég fejlesztette ki. Elsőként oldotta meg, hogy kötőelemek besajtolásával erős csavar kötést tegyenek elérhetővé vékony lemezben. A kifejlesztett technológia egyúttal a termelési ciklust is lényegesen lerövidítette, ezáltal gazdaságosabbá tette.

Az általunk forgalmazott termékek minősített gyártók (ISO 9001:2000, ISO 14001, PQA, IPQC, OQC) termékei, melyeket már több nagy multinacionális cégnél (elektronikától a gépgyártásig) bevezettünk és szállítunk.

Besajtolható kötőelemek egyszerű anyáktól, távtartoktól; a csapokon át a csavarokig megtalálható az igényeknek megfelelően. Műanyagba vagy nyomtatott áramköri panelekbe ültethető típusokra van szükséged? A besajtolható kötőelemek erre is megadják a választ!

 

Besajtolható kötőelemekről dióhéjban

Ezt a korszerű technológiát egy amerikai cég fejlesztette ki. Ez az amerikai cég elsőként oldotta meg, hogy kötőelemek besajtolásával erős csavar kötést hozzanak létre vékony lemezben. A kifejlesztett technológia egyúttal a termelési ciklust is lényegesen lerövidítette, ezáltal gazdaságosabbá tette.

Az elmúlt pár évtized során több gyártó is megjelent ekvivalens termékkel. Az általunk forgalmazott termékek minősített gyártók (ISO 9001:2000, ISO 14001, PQA, IPQC, OQC) termékei, melyeket már több nagy multinacionális cégnél (elektronikától a gépgyártásig) bevezettünk és szállítunk.
A besajtolható / bepréselhető kötőelemeket lemezekben és idomokban pontosan kivágott nyílásokba kell sajtolni.
A besajtolható termékek között megtalálhatók anyák, csavarok, tájoló csapok, távtartók több kivitelben (eltérő menet, hossz, furat, lemezvastagság, anyagminőség stb.)
Megtalálhatók még a vékony műanyaglemezekbe (pl. nyomtatott áramkörök lemezeibe) is sajtolható kötőelemek. 

 

 

Vissza a tetejére

Elérhetőség

ZETA KFT

 • Cím: H-1173 Budapest,
  512 utca 7. (Pesti út 5/A)
 • Levélcím: 1660 Bp., Pf. 383
 • Tel/Fax: (06-1) 258-18-88
 • Telefon 1: (06-1) 259-15-80 
 • Telefon 2: (06-1) 259-15-81
 • Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 • Web: http://zetakft.hu/
 • Nyitva tartás:
  H-CS: 6:45-15:30
  P: 6:45-14:00
 • Térkép (útvonaltervezés)

Adatkezelési tájékoztató pdf

Képviselt partnereink

Elérhetőségek

ZETA Kft.
H-1173 Budapest,
512 utca 7. (Pesti út 5/A)
Levélcím: 1660 Bp., Pf. 383
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Általános Szerződési Feltételek pdf
Adatkezelési tájékoztatót pdf
Telefon/Fax: (06-1) 258-18-88,
(06-1) 259-15-80,
(06-1) 259-15-81

Nyitva tartás:

H-CS: 6:45-15:30
P: 6:45-14:00

Közösség

Zeta Kft. címe

Weboldalunk használatával, olvasásával, az oldalon keresztüli levélküldéssel hozzájárul a cookiek használatához. Adatkezelési tájékoztató

Rendben