Zeta logo

A tartós kapcsolat

Nyitva tartás: H-CS: 6:45-15:30 P: 6:45-14:00

Weboldal térkép

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Íves csiszolópapír

Ívek csiszolásából jeles

Technikai adatlapok

Sima felületre van szükséged? Nem vitás, hogy a csiszolópapír a te embered. Felület simítása, felületi egyenetlenségek eltüntetése vagy a felület formázása. Bármelyikről is legyen szó, csiszolópapírra lesz szükséged. A legfinomabb és legtisztább felületet különböző íves, illetve alakos formáknál az íves csiszolópapírral érhető el igazán. Ezért válaszd őket!

 

Külső és belső hajlatok, a nehezen hozzáférhető helyek; nem beszélve az esztergált felületekről…. a hatékony csiszolásuk mindig egy nagy adag kihívás. Ugye?

De mit lehet tenni a kör keresztmetszetű vagy ívelt élű munkadarabokkal? Hogyan oldhatod meg ezek csiszolását a legkényelmesebben?

 

Íves csiszolópapír – az ívekre adott válasz

A vászonalapú vagy papíralapú íves csiszolóanyagok, illetve csiszolópapírok követik az íveket. Akár teljes felülettel lefedve vagy csak az éllel dolgozva.

Legnagyobb előnyük:

 • Egy-egy munkadarab íves részeinél megoldják a csiszolás nehezebb részét.
 • Rések, nútok csiszolása nem lehet gond.
 • Csíkokra, méretre vágásuk minden alkalmazáshoz egyszerű, és ezután segédeszköz nélkül koptathatod le a felületeket.
 • A vászonalapú íves csiszolóanyagok finomsági fokozatai megegyeznek a papíralapú társaikéval, de a papír alapúak finomabb szemcsével is elérhetők.
 • Síkfelületek esetében is használhatóak kézi csiszolásra, azonban ez esetben a csiszolótalpra történő kifeszítésük erősen javasolt.

 

Vízálló kivitelben is kaphatóak!

A vízálló íves csiszolópapírok az alapozott, felületkezelt esetleg festett anyagbevonatok esetében is használhatod finomítására. Hordozó papírjuk, valamint a szilíciumkarbid szemcséket rögzítő elasztikus gyantaréteg ugyanis az esetükben vízálló.

 

Csak nedvesített felületen használhatod őket - különben a felületük hamar eltömődik, majd a munkadarabon karcokat, leválasztás hiányt fogsz tapasztalni – így viszont nagy előnyre tehetsz szert.

Miért is?

A vizes állapotban lemunkált anyagszemcsék ugyanis nem vagy kevésbé tömítik el a csiszoló szemcséket, így a koptatott felületen sem fogsz felülethibákkal találkozni.

 

Ívek esetében is van megoldás! Keresd az íves csiszolópapírt!

 

Vissza a tetejére

Elérhetőség

ZETA KFT

 • Cím: H-1173 Budapest,
  512 utca 7. (Pesti út 5/A)
 • Levélcím: 1660 Bp., Pf. 383
 • Tel/Fax: (06-1) 258-18-88
 • Telefon 1: (06-1) 259-15-80 
 • Telefon 2: (06-1) 259-15-81
 • Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 • Web: http://zetakft.hu/
 • Nyitva tartás:
  H-CS: 6:45-15:30
  P: 6:45-14:00
 • Térkép (útvonaltervezés)

Adatkezelési tájékoztató pdf

Képviselt partnereink

Elérhetőségek

ZETA Kft.
H-1173 Budapest,
512 utca 7. (Pesti út 5/A)
Levélcím: 1660 Bp., Pf. 383
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Általános Szerződési Feltételek pdf
Adatkezelési tájékoztatót pdf
Telefon/Fax: (06-1) 258-18-88,
(06-1) 259-15-80,
(06-1) 259-15-81

Nyitva tartás:

H-CS: 6:45-15:30
P: 6:45-14:00

Közösség

Zeta Kft. címe

Weboldalunk használatával, olvasásával, az oldalon keresztüli levélküldéssel hozzájárul a cookiek használatához. Adatkezelési tájékoztató

Rendben