Zeta logo

A tartós kapcsolat

Nyitva tartás: H-CS: 6:45-15:30 P: 6:45-14:00

Weboldal térkép

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Menetjavító betét

Erősebb, ellenállóbb belső menetet eredményez

A hibás menet számos termék, alkatrész gyártási folyamatból történő kiesését eredményezheti. A károsodott vagy elhasználódott menetek tartós helyreállítása azonban nem megoldhatatlan. Sőt, a gyártási folyamatba visszajuttathatóak akár még a nagy szériás alkatrészek, gyártmányok is. Ezzel gazdaságosabbá tehetőek a gyártási folyamatok.

Minek köszönhetően? A menetjavító betétek a szerviz és karbantartás alapszerszámai bármely gyárban, üzemben, szerelőműhelyben. Könnyű, valamint biztos behelyezésre számíthatsz náluk. Így magasabb termelékenységet eredményeznek.

 

Szerviz és karbantartási munkálatokban gyakori a roncsolt furatok szerelésének, javításának az igénye? Esetleg a hibás menetfúrás miatt esnek ki termékek, alkatrészek a gyártási folyamatból?

 

Ki ne hagyd az alapszerszámok közül!

Szerelési munkálatok során számos apró részletre ügyelsz. A legjobb minőségre törekszel, és a minél több spéci szerszámot igyekszel beszerezni? A roncsolt, hibás furat szerelése, javítása amúgy sem könnyű feladat. Nos, a minőségi szereléshez ez esetben elengedhetetlen a menetjavító betétek készlet alkalmazása.

 

Meghibásodott menet?

Meghibásodott menetek okaiként a túlhúzás miatti menetszakadással (nagy behúzási nyomaték), a korrózió vagy kopások okozta károkkal is találkozhatsz. Azonban még az alacsony szilárdságú anyagok esetében is megoldható a tönkrement furat mentek rövid idő alatti helyrehozatala. Ugyanis a menetjavító betétek nagy teherbírású kötést biztosítanak még ez esetben is.

 

Hol használhatóak?

 A standard menetjavító betétek (rozsdamentes acélból készültek) minden iparágban felhasználhatóak, és a minőségi szerelés el sem képzelhető nélkülük. Különösen az autó- és gépipar, valamint az elektromos - és orvosi műszeripar és a repülőgépipar veszi nekik hasznát.

A kis nyírószilárdságú anyagok (alumínium vagy magnézium ötvözetek) meneteinek megerősítésére, vagy kopott esetleg sérült menetek javítására alkalmasak. Termékeink kiváló teherbírású kötések létrehozására képesek.

 

Hogyan működik a menetjavító betét?

A beépítéséhez egy mentfúróra lesz szükséged. Hasonlóan működik, mint a csavarok beépítése. A menetfúrás után a menetjavító betét behajtása addig kivitelezhető, amíg a betétben lévő csap eléri a menet alsó peremét. A menetbetét alsó részén helyezkedő szárat a beszerelés után el kell törni a bemetszésnél.

 

Mit kell tudnod a menetjavító betétekről?

A két precíziós külső és belső menettel rendelkező menetjavító betétek rombusz keresztmetszetű rozsdamentes acél (spirális drótszerű kialakítás) huzalból készülnek. A menetjavító betét végén található csap a gyors behelyezést garantálja. A csavarmenet és a furat menete között egyenletes a terhelés eloszlása a teljes menethosszban.

A menetjavító betét voltaképpen olyan, mint egy spirálrugó, melyet rombusz keresztmetszetű huzalból tekercselnek (nem kőrből!).

Szinte minden méretben és menetemelkedéssel készülnek.

 

Milyen előnyökkel bír a standard menetjavító betétek alkalmazása?

 • Tartósabb belső menetet hoznak létre.
 • A könnyű és biztos behelyezésnek köszönhetően magasabb termelékenységet eredményeznek. Egyszerűen csak be kell csavarni őket a megfelelő menettel ellátott furatba a menetbehajtó szerszámmal.
 • Professzionális és minőségi csavarkötést garantálnak.
 • Optimalizált méretek jellemzik őket. Függőleges beépítés esetén is alkalmazhatóak.
 • Gyakori használat ide vagy oda, az anyamenetek tönkremenetele kizárható az esetükben.
 • A menetjavító betétek alkalmazásával precízen alakíthatóak ki a nagy szilárdságú, kopásálló, valamint hőterhelésnek ellenálló furatmenetek.
 • Egyenletes terhelési- és feszültségeloszlást biztosítanak, így kifogástalan menetelrendezést hoznak létre.
 • A gyártási „selejtek” kiküszöbölésére gazdaságos megoldást nyújtanak neked. Velük a könnyű szerkezetű alkatrészek sikeres sorozatgyártása sem kizárt.
 • Alacsony szilárdságú anyagoknál profi szinten oldják meg a meneterősítést.

A menetjavítási igények nálatok is néha – néha vagy akár ismétlődő jelleggel előfordulnak?  A menetjavító betétek alkalmazásával a menetjavítási feladatokat könnyen és gyorsan elvégezhetitek.

 

 

Vissza a tetejére

Elérhetőség

ZETA KFT

 • Cím: H-1173 Budapest,
  512 utca 7. (Pesti út 5/A)
 • Levélcím: 1660 Bp., Pf. 383
 • Tel/Fax: (06-1) 258-18-88
 • Telefon 1: (06-1) 259-15-80 
 • Telefon 2: (06-1) 259-15-81
 • Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 • Web: http://zetakft.hu/
 • Nyitva tartás:
  H-CS: 6:45-15:30
  P: 6:45-14:00
 • Térkép (útvonaltervezés)

Adatkezelési tájékoztató pdf

Képviselt partnereink

Elérhetőségek

ZETA Kft.
H-1173 Budapest,
512 utca 7. (Pesti út 5/A)
Levélcím: 1660 Bp., Pf. 383
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Általános Szerződési Feltételek pdf
Adatkezelési tájékoztatót pdf
Telefon/Fax: (06-1) 258-18-88,
(06-1) 259-15-80,
(06-1) 259-15-81

Nyitva tartás:

H-CS: 6:45-15:30
P: 6:45-14:00

Közösség

Zeta Kft. címe

Weboldalunk használatával, olvasásával, az oldalon keresztüli levélküldéssel hozzájárul a cookiek használatához. Adatkezelési tájékoztató

Rendben