Zeta logo

A tartós kapcsolat

Nyitva tartás: H-CS: 6:45-15:30 P: 6:45-14:00

Weboldal térkép

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Lamellás csiszoló (csapos, furatos, tárcsa)

Technikai adatlapok

Szeretnéd egy munkafázisban ötvözni a fibertárcsák és tisztítókorongok előnyeit? Nagy leválasztási forgácsolást elérni kiváló felületi minőség mellett? A lamellás csiszolókkal megteheted!

A nagyobb igénybevételt igénylő munkáknál is hosszú élettartamot garantáló lamellás csiszolók varratcsiszolásra és felülettisztításra is kiválóan alkalmasak.

A lamellás csiszolók segítségével egy munkafázisban ötvözheted a fibertárcsák és tisztítókorongok előnyeit. Nagy leválasztási teljesítményt nyújtanak a kiváló felületi minőség mellett.

Miért jársz jól a lamellás csiszoló alkalmazásával?

 • Mert speciális acél, rozsdamentes acél, nemesacél hegesztési varrat megmunkálására, és sorjázáshoz is kiválóan alkalmasak bizonyos típusai. Főleg a levegővel hűtött kivitel.
 • Mint ahogy ötvözött vagy ötvözetlen acél, fa valamint műanyag alapanyagú munkadarabok ideális választása is lehet.
 • A csiszolási teljesítmény egyenletes és változatlan marad a lamellás csiszoló teljes elhasználódásáig.
 • Használatuk kevesebb munkafolyamatot, szerszámcserét és így rövidebb megmunkálási időt jelent.
 • Kisebb szerszámköltséget és nagyobb termelékenységet eredményez Önnek, hisz használatukkal gyorsabbak a munkafolyamatok. Valamint kevesebb a szerszámhasználat, és ritkábban is kell cserélni azt az állandó teljesítmény érdekében.
 • Használatuk nem jár együtt nagyobb rezgéssel, és eltömődés sem várható a használat során.

 

Mit kell tudnod a lamellás csiszolókról?

A lamellás csiszoló un. egységformára vágott csiszolóvászon; lamellákból álló, az egyenes vagy kúpos hordozó homlokfelületére ragasztott csiszoló.

Cikróniumkorundot (Z) tartalmazó lamellás csiszolóanyagok agresszívabb, nagyobb igénybevételt igénylő munkáknál is hosszú élettartamot garantálnak. Egyenletesebb és nagyobb forgácsolási teljesítményt nyújtanak, rövidebb megmunkálási idővel párosulva. E fajtájú lamellás csiszolók kiválóan alkalmasak a speciális acél, a rozsdamentes acél, de a nemesacél hegesztési varrat megmunkálására és sorjázáshoz is.

Továbbfejlesztett változata a kerámiaszemcsés lamellás csiszoló, mely kimondottan rozsdamentes anyagok nagy teljesítményű csiszolásához lett kifejlesztve.

Az ötvözött vagy ötvözetlen acél, fa valamint műanyag alapanyagú munkadarabok ideális választása a korund alapanyagú lamellás csiszoló. Az egyenletes és nagy forgácsolási teljesítményt nyújtó csiszoló legnagyobb előnye még a széles felhasználási terület.

Milyen lamellás csiszolót válassz a felületekhez?

Nagyobb síkfelületek esetében az egyenes hordozójú csiszolókat ajánljuk, felületek síkba csiszolására alkalmasak. A lehető legnagyobb csiszolási felületet adják (laposabb érintkezési szög miatt). Ezek nagyobb felületi nyomást igényelnek a használat során, mint a kúpos kivitelűek.

Míg egyéb célokra a kúpos kivitelű csiszolók használata a javasolt. Mely meredekebb érintkezési szög miatt kisebb felületen érintkeznek a megmunkálandó felülettel. Egy puhább csiszolást eredményezve ezzel. Kisebb felületi munkadarabok kedvencei.

A lamellás csiszolók esetében tudni érdemes, hogy célszerű kisebb felületi nyomással dolgozni velük, mint a tisztítótárcsák esetében. Így gazdaságosabb munkafolyamatot, valamint csiszolási munkát és lassabb szerszámelkopást érhetsz el. Segítünk a választásban!

Vissza a tetejére

Elérhetőség

ZETA KFT

 • Cím: H-1173 Budapest,
  512 utca 7. (Pesti út 5/A)
 • Levélcím: 1660 Bp., Pf. 383
 • Tel/Fax: (06-1) 258-18-88
 • Telefon 1: (06-1) 259-15-80 
 • Telefon 2: (06-1) 259-15-81
 • Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 • Web: http://zetakft.hu/
 • Nyitva tartás:
  H-CS: 6:45-15:30
  P: 6:45-14:00
 • Térkép (útvonaltervezés)

Adatkezelési tájékoztató pdf

Képviselt partnereink

Elérhetőségek

ZETA Kft.
H-1173 Budapest,
512 utca 7. (Pesti út 5/A)
Levélcím: 1660 Bp., Pf. 383
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Általános Szerződési Feltételek pdf
Adatkezelési tájékoztatót pdf
Telefon/Fax: (06-1) 258-18-88,
(06-1) 259-15-80,
(06-1) 259-15-81

Nyitva tartás:

H-CS: 6:45-15:30
P: 6:45-14:00

Közösség

Zeta Kft. címe

Weboldalunk használatával, olvasásával, az oldalon keresztüli levélküldéssel hozzájárul a cookiek használatához. Adatkezelési tájékoztató

Rendben