Zeta logo

A tartós kapcsolat

Nyitva tartás: H-CS: 6:45-15:30 P: 6:45-14:00

Weboldal térkép

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Idén 25 éves a Zeta Kft!

Idén 25 éves a Zeta Kft!

Cégünk ebben az évben lett 25 éves. A Bisnode éppen néhány hete jelezte nekünk, hogy már több mint 1500 napja tartozunk Magyarország pénzügyileg legstabilabb vállalatainak 9,82%-ba.

Mikor és hogyan alakult meg vállalkozásunk, amely az ország legnagyobb pop szegecs áruválasztékával várja Önt? Mi a víziónk? Mit takar a „Zeta” mozaikszó? Történetünk szorosan összefügg alapítónknak, Zima Eleknek a történetével.

1992-ben alakult meg a Zeta Kft. Mindig az a cél vezérelt bennünket, hogy megkülönböztessenek minket a sarki szegecsárustól. Mi nem pop szegecset árusítunk, hanem szaktudást. Emellé természetesen adunk pop szegecseket is, amik a feladatok elvégzéséhez szükségesek.

Előzmények: tanuló évek a kötőelem-értékesítés piacán

A Zeta története úgy kezdődött, hogy annak idején öt évig voltam üzletkötő egy osztrák vállalatnál. Ők 14 kötőelemes céget képviseltek itt, Magyarországon. Az 89-99-es év a rendszerváltás ideje volt. Ekkor az amerikaiak felvásárolták a céget, így kerültem az Avdel-hez.

Ez volt a Zeta startpontja.

A vállalkozást az Avdel felkérésére indítottuk el

Az Ikarus 3000 db iráni busza kapcsán merült fel az Avdelben, hogy önálló céget létesít itt, Magyarországon. Miután nagyon aktívan vettem részt ebben a fejlesztésben, megkérdeztek, hogy akarok-e céget alapítani, vagy keressenek maguknak partnert. Akkoriban 500 000 forinttal lehetett ezt megtenni, ennyi volt a kötelező kezdő tőke. Mondtam, hogy szívesen. Kivettük a megtakarításunkat az OTP Lakáspénztárból, és létrehoztuk a Zetát.

Működésünk a Pöttyös utca 10-ben indult, egy negyven négyzetméteres lakásban. A telephelyünket 1995-ben vásároltuk meg. Mivel azonban nagyon lepusztult volt, és át kellett építeni, csak később tudtuk birtokba venni.

Hogy miért ZETA lett a nevünk?

Ez egy mozaikszó. Ha megnézzük a cég logóját, akkor könnyű megfejteni:

Zima ET (a latin szó jelentése: és) Avdel.

A kezdeti nehézségek után gyors fejlődésnek indultunk

A rendszerváltás idején nagyon sok volt a megoldandó probléma. Ahogy azonban fejlődött a gazdaság, úgy nőtt az ipar. Ezáltal a pop szegecs iránt is megnőtt a kereslet. Betelepültek a nyugati cégek, és ők hozták magukkal a megoldandó gondjaikat. Ilyen volt egy klímás cég. Ők gyártják azoknak a nagy klíma-berendezéseknek a zömét, amiket az áruházak tetején láthatunk.

Az Ikarus mellett ők lettek a második biztos pont, amire alapozhattunk.

Ami fontos: értékes kötőelemeket vásároltak. Sok helyen lehet pop szegecset venni, egy méretben általában a boltokban maximum két féle van: alumínium és acél. Nálunk viszont bizonyos méretekből 46 félét lehet találni.

Bármelyik nyugati céggel fel tudjuk venni a versenyt, ezt bátran állíthatom. Nálunk gyakran nagyobb a választék, mint náluk. A sarki fűszeresnél bárki olcsóbban kaphat gyenge minőségű pop szegecset – nálunk viszont az adott feladathoz a leginkább megfelelő minőségi szegecset találja meg a vevő.

Azt szoktuk mondani: ha van két lemezed, amit össze szeretnél illeszteni, hozd be ide, és mi ingyen megpróbáljuk megtalálni a legjobb megoldást.

Pénzügyi megbízhatóságunkat a Bisnode tanúsítja

Annak idején két és fél fővel alapítottuk a céget: a társam és én, a „fél” pedig a feleségem volt. Most tizenhárman vagyunk. Családi vállalkozás is ez, hiszen Nándi fiam szintén a csapatunkat erősíti.  (Másik fiam dr. Zima Endre, kardiológus.)

A jelenlegi, egymilliárdos bevételhez képest a tizenhárom fő nem soknak számít. Éppen most kaptam a Bisnode-tól egy levelet, amiben gratulálnak, hogy már több mint négy éve a magyarországi cégek első 9,82 százalékába tartozunk.

Ez azt mutatja, hogy vállalkozásunk megbízható, hitelképes, és pénzügyileg stabil. Megrendelőink bízhatnak bennünk, mert nincsenek rendezetlen ügyeink, tartozásaink, így mindig zökkenőmentesen tudunk szállítani.

Ez felemelő dolog. Nagyon kevés olyan magyar cég van, amelyik „mindent bevall”. Emellett a dolgozók fizetése nem fekete, hanem minden teljesen legális. Az összes juttatás közül azt szoktuk adni, ami tényleg hasznos. Régebben ilyen volt a meleg étkezési utalvány, ami sajnos megszűnt. Széchenyi kártyát is kapnak a munkavállalók, hogy ki tudják pihenni a munka fáradalmait.

Gyorsan forgó árukészlet

Bár az árukészlet 4-5 éve nem bővült, a forgási sebességet nagyon sokan megirigyelhetnék. Egy évben több mint ötször fordul meg a raktérkészletünk. Óriási tehát a forgalmunk. Emiatt nem kényszerülünk rá arra, hogy nagy árréssel dolgozzunk.

Elsődleges vevőink az autóipari beszállítók és az elektronikai ipar szereplői. Ők tudják, hogy bízhatnak bennünk. Szakembereinkkel minden felmerülő problémára megtaláljuk a lehető legoptimálisabb megoldást. Ők tudják, hogy tőlünk pop szegecsből is a leginkább nekik megfelelő, jó minőségű árut kapják. Ránk lehet számítani!

Sokféleképpen lehet tőlünk vásárolni

Ami érdekes, hogy a vásárlói szokások az évek alatt nemigen változtak. Mi sem változtunk. A kezdetektől nagy hangsúlyt tettünk arra, hogy rugalmasak legyünk vevőink igényeinek kiszolgálásában.

A vevőkört három üzletkötő próbálja bővíteni, és igyekszik megőrizni a régi kapcsolatokat. A megrendelésre többféle lehetőség van. A folyamat a következő:

 1. Először megérkezik interneten vagy telefonon az ajánlatkérés, illetve a műszaki probléma felvázolása.
 2. A kollégák megtervezik a megoldást.
 3. Amikor kiválasztásra kerül a megfelelő termék, akkor a rendelés beérkezését követően küldjük arra a visszaigazolást. Van felelős, aki a rendelést feldolgozza, ellenőrzi.
 4. Utána a raktár határidőre összekészíti a csomagot, melyet az esetek nagy részében GLS futárszolgálattal juttatunk el a vevőnek, 24 órán belül (ha a rendelés 12 óráig beérkezik).

Ha a vevő már tudja, mire van szüksége, nagyon gyorsan zajlik le a folyamat. Ha időben küldte a megrendelést - ha 12 óráig, 100%-os; ha 13 óráig, akkor 75%-os, ha pedig 14 óráig, akkor pedig 50%-os eséllyel - számíthat arra, hogy még aznap elmegy a csomag.

A kiszállítási díj nagyon olcsó: 1000-3000 forint körüli összegért el tudjuk küldeni, súly függvényében.

Amióta létezik olyan, hogy weblap, nekünk van

A régi weboldalunkat Nándi fiam készítette, kb. 15 évvel ezelőtt. Azért tartottuk ezt fontosnak, mert szerettük volna, hogy nagyobb ismertségünk legyen. Valóban sokat lendített rajtunk. Később professzionális marketing cég segítségét vettük igénybe. Így honlapunk megújult. Megfelel a modern vásárlói elvárásoknak.

Nem vagyunk elszigetelve. Haladunk a korral.

A folyamatos növekedést annak is köszönhetjük, hogy a magunk területén profik vagyunk, és megjelenünk a világhálón is.

Zima Elek, alapító, cégtulajdonos

Vissza a tetejére

Elérhetőség

ZETA KFT

 • Cím: H-1173 Budapest,
  512 utca 7. (Pesti út 5/A)
 • Levélcím: 1660 Bp., Pf. 383
 • Tel/Fax: (06-1) 258-18-88
 • Telefon 1: (06-1) 259-15-80 
 • Telefon 2: (06-1) 259-15-81
 • Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 • Web: http://zetakft.hu/
 • Nyitva tartás:
  H-CS: 6:45-15:30
  P: 6:45-14:00
 • Térkép (útvonaltervezés)

Adatkezelési tájékoztató pdf

Képviselt partnereink

Elérhetőségek

ZETA Kft.
H-1173 Budapest,
512 utca 7. (Pesti út 5/A)
Levélcím: 1660 Bp., Pf. 383
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Általános Szerződési Feltételek pdf
Adatkezelési tájékoztatót pdf
Telefon/Fax: (06-1) 258-18-88,
(06-1) 259-15-80,
(06-1) 259-15-81

Nyitva tartás:

H-CS: 6:45-15:30
P: 6:45-14:00

Közösség

Zeta Kft. címe

Weboldalunk használatával, olvasásával, az oldalon keresztüli levélküldéssel hozzájárul a cookiek használatához. Adatkezelési tájékoztató

Rendben