Zeta logo

A tartós kapcsolat

Nyitva tartás: H-CS: 6:45-15:30 P: 6:45-14:00

Weboldal térkép

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A kötőelemek királya, a pop szegecs

Felhasználási területe rendkívül széles. Mondhatni univerzális. A gépipar és az autóipar nem lenne meg nélküle. Autószerelőknek, karosszéria műhelyeknek is elengedhetetlen tartozéka. Vonatok, ipari klímák, bányászati gépek - egytől egyig nem léteznének a mai formájukban POP SZEGECS nélkül.

Ön autószerelő, és ablaktörlő vagy ablakemelő motorok javításához keres szegecseket?

Karosszéria műhelye van, ahol rendszeresen rögzítenie kell az autó karosszériájához azok különféle tartozékait?

Barkácsbolt tulajdonosa? Szeretné egy helyről beszerezni a különféle pop szegecseket? Olyan üzletet keres, ahol nagy a választék, és raktárról azonnal, várakozás nélkül kiszolgálják?

Ránk van szüksége. Mi igazán értünk a kötőelemekhez!

De mi is tulajdonképpen a pop szegecs?

A popszegecs a kötőelem egy fajtája, amely kettő vagy több lemez, illetve anyag összefogására szolgál, emellett egyoldali szerelhetőséget biztosít. Rengeteg fajtája van: üzletünkben szinte minden méretből 48 féle variációt találhatunk. Anyaga legtöbbször alumínium, inox, vagy acél; esetleg vörösréz, saválló acél. Hogy melyiket választjuk? Attól függ, hogy mihez szeretnénk rögzíteni, milyen anyagot, és milyen körülményeknek lesz kitéve.

Ha bizonytalan, mindenképpen kérje ki szakembereink segítségét!

Több típusa is létezik, nálunk mind kapható:

 1. Félgömb fejű: standard, általános felhasználásra. Többek között bádogosok, tetőfedők, kerítés-gyártók, karosszéria lakatosok alkalmazzák.
 2. Nagy, illetve extra nagy fejű: nagy felületen fekszik fel. Lágyabb anyagok, mint a fa, műanyag, vagy gumi fémhez történő rögzítéséhez alkalmas. A kisebb fejű szegecsek ugyanis belehúzódnak, átszakíthatják, eltörhetik, vagy megrepeszthetik az anyagot.
 3. Süllyesztett fejű: esztétikus kinézetet biztosít, mert nem lóg ki a lemezsíkból.

Méretek

Rengeteg méretben kapható. Elsősorban a szegecs test átmérője szerint szoktuk meghatározni őket, milliméterben. (Az adatlapokon „d”)

 • Kis méretűek: 2,4-3,2. Egyszerűbb szerkezetek rögzítésére alkalmasak: redőnyök, keretek, számítógép-házak, elektronikai dobozok.
 • Közepes méretűek: 4,0-4,8. Nagyobb felépítmények takarólemezeinek rögzítésére használatosak. Nem dinamikus terheltségű vázak, polcok szekrények.
 • Nagy méretűek: 6,0-7,8. Nagy terhelésnek kitett vázak, szerkezetek esetére. Felhasználási területük az autóipar, a gépipar, az építőipar.
 • Extra nagy méretűek: 9,8-25,4. Mezőgazdasági gépekhez, gabona silókhoz, vonatokhoz, ipari klímákhoz, bányászati gépekhez valók.

Emellett a hosszát is meghatározzuk. Ez a szegecs-hüvely hosszát jelenti, a fej nélkül. (Kivételt jelent a süllyesztett fejű változat, amibe a fej is beletartozik.)

A szegecs hosszának meghatározásában a honlapunkon megtalálható katalógus segít.

Mire van szükségünk, ha szegecselünk?

Mindenképpen kell egy fúrógép, mert előre elkészített furatra van szükségünk. A pop szegecs ebben különbözik például az önfúró csavartól, vagy a lemezcsavartól. Amire figyeljünk: a kifúrt lyuknak egytized milliméterrel szabad szélesebbnek lenni, mint a szegecsnek.

Rögzítéséhez szükség van szegecshúzó gépre. A pop szegecs két részből áll: a hüvelyből és a húzószárból. Szegecselésnél a gép meghúzza a húzószárat, így megrogyasztva a szegecset. A húzószár ezután elszakad, és a szegecselő gépben marad.

A legolcsóbb gépeknek nincs húzószár-elszívása, így azok szétszóródhatnak. Ezeken könnyű megcsúszni, (balesetveszélyes), és utána össze kell szedegetni, vagy seperni őket.

Érdemes a szegecshúzó valamelyik modernebb változatát beszerezni. Ezekhez ugyanis már tartozik egy tartály, amely a gép végén található. Ide gyűjtik be munka közben a húzószárakat. Ha a tartályba mennek, nem esnek le a földre, nem kell kerülgetni őket, nem kell takarítani, és nem is balesetveszélyes.

A szegecshúzó választásánál figyelembe kell venni, hogy milyen méretű szegecset használunk. Nem alkalmasak ugyanis mindegyikhez. Van a kisebb, a közepes és a nagy változata.

A pop szegecseket és a szegecshúzót szerezze be a Zeta Kft-től!

Miért jár jól velünk?

 • Pop szegecs választékunk rendkívül széles – D-fejű, süllyesztett fejű, nagyfejű típus is kapható; alu, acél, inox, és saválló kivitelben. Normál, furatkitöltő, nagy szilárdságú, nyitott vagy zárt, műanyaghoz való, zsákfurathoz használható – itt mindent megtalál!
 • A legmagasabb minőséget garantáló AVDEL, POP kizárólagos hazai forgalmazói vagyunk. Ha ezt a márkát választja, garantáltan hosszú élettartamúak lesznek termékei. Ha olcsóbb, de kiváló minőségű szegecset keres, tökéletes választás a Masterfix cég kínálata, akiknek gyártmányai szintén jó minőségűek, és beszerezhetőek nálunk.
 • Nem kell sehová utaznia, mi házhoz szállítjuk a megrendelt árut!
 • Munkatársaink segítenek Önnek kiválasztani a megfelelő szegecset és szegecshúzót.

 

Forduljon hozzánk bizalommal!

Vissza a tetejére

Elérhetőség

ZETA KFT

 • Cím: H-1173 Budapest,
  512 utca 7. (Pesti út 5/A)
 • Levélcím: 1660 Bp., Pf. 383
 • Tel/Fax: (06-1) 258-18-88
 • Telefon 1: (06-1) 259-15-80 
 • Telefon 2: (06-1) 259-15-81
 • Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 • Web: http://zetakft.hu/
 • Nyitva tartás:
  H-CS: 6:45-15:30
  P: 6:45-14:00
 • Térkép (útvonaltervezés)

Adatkezelési tájékoztató pdf

Képviselt partnereink

Elérhetőségek

ZETA Kft.
H-1173 Budapest,
512 utca 7. (Pesti út 5/A)
Levélcím: 1660 Bp., Pf. 383
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Általános Szerződési Feltételek pdf
Adatkezelési tájékoztatót pdf
Telefon/Fax: (06-1) 258-18-88,
(06-1) 259-15-80,
(06-1) 259-15-81

Nyitva tartás:

H-CS: 6:45-15:30
P: 6:45-14:00

Közösség

Zeta Kft. címe

Weboldalunk használatával, olvasásával, az oldalon keresztüli levélküldéssel hozzájárul a cookiek használatához. Adatkezelési tájékoztató

Rendben