Zeta logo

A tartós kapcsolat

Nyitva tartás: H-CS: 6:45-15:30 P: 6:45-14:00

Weboldal térkép

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Alkalmi szegecselés? Otthoni barkácsolás?

Alkalmi szegecselés? Otthoni barkácsolás?

Mindennapjainkban bármikor belefuthatunk egy olyan megoldandó feladatba, amikor szegecselésre van szükség. Ilyenkor bizony nem érdemes drága szerszámokba beruháznia. Megoldás viszont létezik. Olyan, ami árban kedvező és mégis professzionális segítség. Amivel sikerélményünk lehet, amit könnyű használni. Amivel gyorsan és hatékonyan tudjuk elvégezni a kisebb munkálatokat.

Milyen esetekben lehet jó megoldás a kézi pop szegecshúzó?

Mindenféle otthoni barkácsolás esetén. Ilyen például, ha utánfutója van, és a sok rezgéstől a pop szegecsek kilazultak, kihullottak.

Ha az autóbeálló kapuját szeretné javítani. Például maga a keret tökéletes, de a lemez elrozsdásodott, és szeretné kicserélni.

Lóg a kapu, letört a zsanér, és nem tud hegeszteni: merevítés kell a kapu sarkára.

Sokan szokták az autó ablakemelő motorját szegecselni. Vagy a meglazult rendszámtáblát rögzíteni pop szegeccsel. (Nehezebb ellopni!)

És ez csak néhány példa arra, amikor otthoni barkácsolás miatt lenne szükségünk egy jó szegecshúzóra.

Így fogalmazta meg a lényeget cégalapítónk, Zima Elek:

„Mi nem pop szegecset árusítunk, hanem szaktudást. Természetesen adunk pop szegecseket is, ami az adott feladatok optimális elvégzéséhez szükségesek.”

És ez így igaz.

Ami pedig a pop szegecs és a fúrógép mellé elengedhetetlenül szükséges, az egy, a feladathoz passzoló szegecselő gép.

De milyen szegecshúzók léteznek egyáltalán?

A pop szegecselőknek alapvetően négy fajtáját különböztetjük meg:

 • kézi pop szegecselő
 • pneumatikus  szegecshúzó
 • hidro-pneumatikus vakszegecselő
 • akkumulátoros szegecshúzó.

Mikor érdemes a kézi szegecshúzót választani?

Amikor alkalmi használatra van csak szükségünk. Tehát nem mindennapi használatra kell, hanem egy-két feladat végrehajtásához - vagy amikor kicsi, szűk helyre kell beférni.

Amikor nem annyira fontos a munka sebessége. A kézi szegecshúzók megbízhatóak, de viszonylag nagy erőkifejtést kívánnak. Több időbe is telik használatuk.

Amikor nem áll rendelkezésünkre elektromos áram vagy levegő. Ezekben az esetekben persze a leghatékonyabb megoldást az akkumulátoros szegecshúzó jelenti. Ára miatt viszont a kézi verzió is jó megoldás lehet.

Amikor nem szeretnénk sokat költeni. A szegecshúzók közül ugyanis a kézi verzió a legolcsóbb. Ára egy hidro-pneumatikus vagy elektromos szegecshúzó árának töredéke.

Amit még érdemes tudni: a kézi pop szegecshúzónak is két típusát különböztetjük meg:

 

Az egykezes szerszám esetében a rövid erőkart akár egy kézzel, a markunk összeszorításával használhatjuk kis átmérőjű szegecsek esetén. 

kézi pop szegecshúzó 150a


A karos szegecshúzót
két kézzel működtetjük, összenyomjuk a két kart, és így húzzuk el a szegecset.

kézi pop szegecshúzó 260

A szegecs elhúzásának folyamata mind a két gépnél ugyanaz: a húzószegecset berakjuk a szegecshúzó szájnyílásába, és a karok összenyomásával elhúzzuk a szegecset. A pop szegecs szárának végén lévő húzószár fej behatol a szegecs testébe, feltágítja azt. Megakadásakor, a kikönnyítésnél elszakad a szár.

Milyen kézi szegecshúzót válasszunk?

Ezt leginkább az határozza meg, hogy milyen méretű pop szegecsekhez szeretnénk használni őket.

A markos vagy egykezes pop szegecshúzók általában 4-4,8-as szegecsig működnek. Fontos tudni, hogy egy acél-acél verziót egy ember igazából már nem tud elhúzni kézzel (a gép tudja, csak nincs elég erőnk hozzá). Ezért inkább kis szériájú, 2,4-3,2-4,0-s alumínium szegecseknél javasolt használni.

Emellett abban az esetben is praktikus, ha nehezen hozzáférhető helyeken szeretnénk dolgozni. Mérete ugyanis kicsi, kb. 8-9 cm. Így oda is beférünk vele, ahová a karos verzióval már nem.

A karos szegecshúzók méretesebbek (kb. 50 cm centiméteresek), viszont jóval nagyobb teljesítményre is képesek. Ezért 3,2-estől egészen a 7,8-as pop szegecsig lehetőség van azok elhúzására. Itt is típus változatok léteznek: vannak áttételezéssel, illetve az erőkarral könnyített fajták.

Az ára is a minőség, illetve a képesség függvényében szokott változni.

Amennyiben szegecselési feladatai vannak, keressen minket bizalommal! Munkatársaink megtalálják a munkálatokhoz legideálisabb pop szegecselőt!

Vissza a tetejére

Elérhetőség

ZETA KFT

 • Cím: H-1173 Budapest,
  512 utca 7. (Pesti út 5/A)
 • Levélcím: 1660 Bp., Pf. 383
 • Tel/Fax: (06-1) 258-18-88
 • Telefon 1: (06-1) 259-15-80 
 • Telefon 2: (06-1) 259-15-81
 • Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 • Web: http://zetakft.hu/
 • Nyitva tartás:
  H-CS: 6:45-15:30
  P: 6:45-14:00
 • Térkép (útvonaltervezés)

Adatkezelési tájékoztató pdf

Képviselt partnereink

Elérhetőségek

ZETA Kft.
H-1173 Budapest,
512 utca 7. (Pesti út 5/A)
Levélcím: 1660 Bp., Pf. 383
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Általános Szerződési Feltételek pdf
Adatkezelési tájékoztatót pdf
Telefon/Fax: (06-1) 258-18-88,
(06-1) 259-15-80,
(06-1) 259-15-81

Nyitva tartás:

H-CS: 6:45-15:30
P: 6:45-14:00

Közösség

Zeta Kft. címe

Weboldalunk használatával, olvasásával, az oldalon keresztüli levélküldéssel hozzájárul a cookiek használatához. Adatkezelési tájékoztató

Rendben