Zeta logo

A tartós kapcsolat

Nyitva tartás: H-CS: 6:45-15:30 P: 6:45-14:00

Weboldal térkép

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A POP szegeccsel garantált a könnyű és gyors szerelés

A POP szegeccsel garantált a könnyű és gyors szerelés

A nagy igénybevételek esetében nem hagyhatod figyelmen kívül az egyik kulcsfontosságú tényezőt, a megbízható kötés létrehozását gyors, költséghatékony módon. Ezt pedig nem tudja neked akármi garantálni.

De a pop szegeccsel biztos lehetsz a gyors, biztonságos és tartós rögzítés létrehozásában. Ezért nélkülözhetetlen a te projektedben is!

 

A hegesztés vagy forrasztás bármennyire is közkedvelt munkafolyamat, bizonyos anyagok szerkezetében kárt okozhatnak, deformálhatják azt és időigényesek. Ezért kivitelezésük lehetetlen.

 

Erre találták ki a szegecskötést

Bizonyos anyagok esetében a szegecskötések alkalmazandóak a legjobb eredmény elérése érdekében, ha rögzítésről van szó. Az alkatrészek szegecskötéssel történő rögzítése a gépipar, a műszeripar, a könnyűipar és a gépjárműipar területén különösen gyakori.

Így e területen történő projektek során a minőségi szegecsek beszerzése „kötelező” feladat abban az esetben, ha hosszú élettartamra, szilárdságra, probléma mentes szerelésre és a garanciális hibák elkerülésére vágysz.

Neked is erre van szükséged?

 

Miért pont a pop szegecs?

A pop szegecs egy olyan húzószegecs, melynek két vagy több lemezalkatrész összefogására alkalmasak.  A szegecselés folyamán elég a munkadarabhoz egy oldalról hozzáférni és a létrejövő kötés csak roncsolással bontható.

E típusú húzószegecs beszerelése a megfelelő méretű furatokon keresztül történik meg egy popszegecs-húzó szerszámmal.

Tömegesen használt domború fejű és nyitott végű pop szegecsek mellett ma már kaphatóak többféle speciális tulajdonsággal bíró pop szegecsek is. Ezek anyagukban és kialakításukban is speciálisak lehetnek például: süllyesztett fejű, nagy fejű, zárt, furatkitöltő, nagyszilárdságú stb.

Különlegessége a munkafolyamatban gyorsaságában keresendő, ugyanis a szegecselés gyakorlata már-már banálisan egyszerű.

 

Hogyan viselkedik egy pop szegecs a behúzása után?

A viselkedését nagyban befolyásolja a szegecs típusa, az anyagminőség és a popszegecs kialakítása is.

A különböző típusú szegecsek egészen különböző módon viselkedhetnek. Vannak olyanok, melyek rögzítik a húzószárat, vízzáróak, nagyszilárdságúak, lágy anyagokhoz valók, zsákfuratba valók, betonhoz alkalmazhatók stb.

Ezért szegecs választás előtt kérd segítségünket, hogy az alkalmazásodhoz leginkább megfelelő és költséghatékony megoldást tudjuk javasolni.

 

Hogyan végzi el a két lemezalkatrész összefogását?

A popszegecselés egy speciális szegecselési mód. A szegecskötést az egyik fő rész végzi a szegecstest; a másik fő része a húzószár mindeközben a szegecs zömítéséért felel.

A szegecselés gyors technikájának köszönhetően  műszaki területen nagy hasznát veheted. A különböző anyagok például acél, alumínium, műanyag, bőr stb. részek egymáshoz történő rögzítésekor mindenképpen tanácsos elővenni.

 

Milyen pop szegecset válassz?

A pop szegecs kiválasztásánál az összefogandó anyagok fajtáját, terhelései erőket, terhelés dinamikát, vízzárás szükségét és számos más  tényezőt érdemes figyelembe venni.

A behúzás után egy szegecs miként viselkedik? A szilárdsági elvárásokat az anyag minőségén kívül még a pop szegecs kialakítása is befolyásolja.

 

Az alábbi tulajdonságokat sose hagyd figyelmen kívül, ha pop szegecset választasz:

A szegecs feje; a húzószár rögzítése, a szegecskötés ereje, a furatkitöltő képessége, az ellenoldali szétterülés és tömítettség foka (vízzáró képessége) is nagyban befolyásolhatja a választást.

 

Segítségre volna szükséged?

Szerencsére ma már adattáblázatok tartalmazzák a szegecsek szakító és nyírószilárdsági értékeit. Itt olyan értékekkel találkozhatsz, mint a fejkialakítás, hosszméret, szegecsátmérő, névleges furatátmérő vagy a lemezvastagság aránya.

Pop szegecsre volna szükséged? Segítünk a megfelelő terméket kiválasztani! Keress minket elérhetőségeink egyikén!

Vissza a tetejére

Elérhetőség

ZETA KFT

 • Cím: H-1173 Budapest,
  512 utca 7. (Pesti út 5/A)
 • Levélcím: 1660 Bp., Pf. 383
 • Tel/Fax: (06-1) 258-18-88
 • Telefon 1: (06-1) 259-15-80 
 • Telefon 2: (06-1) 259-15-81
 • Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 • Web: http://zetakft.hu/
 • Nyitva tartás:
  H-CS: 6:45-15:30
  P: 6:45-14:00
 • Térkép (útvonaltervezés)

Adatkezelési tájékoztató pdf

Képviselt partnereink

Elérhetőségek

ZETA Kft.
H-1173 Budapest,
512 utca 7. (Pesti út 5/A)
Levélcím: 1660 Bp., Pf. 383
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Általános Szerződési Feltételek pdf
Adatkezelési tájékoztatót pdf
Telefon/Fax: (06-1) 258-18-88,
(06-1) 259-15-80,
(06-1) 259-15-81

Nyitva tartás:

H-CS: 6:45-15:30
P: 6:45-14:00

Közösség

Zeta Kft. címe

Weboldalunk használatával, olvasásával, az oldalon keresztüli levélküldéssel hozzájárul a cookiek használatához. Adatkezelési tájékoztató

Rendben