Zeta logo

A tartós kapcsolat

Nyitva tartás: H-CS: 6:45-15:30 P: 6:45-14:00

Weboldal térkép

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Nehogy úgy járj, mint a Titanic!

Nehogy úgy járj, mint a Titanic!

Habár kicsik, mégis erősek és a minőségük nagyon fontos. A megfelelő fajta és jó minőség esetében biztonságos rögzítést valósítanak meg és szinte nélkülözhetetlenek; az otthoni barkácsolást is megkönnyíthetik a számodra. Nem megfelelő minőségetű példányokat kifogva azonban számos bosszúságot, vagy akár anyagi kiadást jelenthet az elektronikától a gépiparon át, a finommechanikáig számos gyártónak.

Azon gondolkodsz, mi lehet ennyi mindenre hatással? A rögzítéstechnika eleme: a szegecs.

A gyengébb minőségű szegecsek a 20. század egyik legnagyobb hajójának, a Titanic süllyedését eredményezték. Érdemes tehát körültekintően választani!

A kutatatók újra és újra azzal érvelnek, hogy a Titanic azért törhetett olyan gyorsan ketté a süllyedése során, mert a szegecsek és az acél gyenge minőségűek voltak. Könnyen törtek a hideg körülmények között és a keletkezett résen a tengervíz könnyen betört, 1500 ember halálát eredményezve ezzel.

Nem mindegy milyen szegecs mellett döntesz!

Habár a szegecs látszólag kicsi, mégis jelentős szerepe van számos területen. A gépiparban  főleg a Pop szegecs (vakszegecs) közismert, mely számos területen egyoldali installációval alkalmazható és mindig tökéletes megoldást nyújt.

Pop szegecs – gyors szegecselést valósít meg

Egy oldalról gyorsan végezhető szegecselési eljárást biztosít, és emiatt is közkedvelt a vakszegecs. Azaz a POP szegecselés. 

A szabványos nyitott típus, - mely egy húzószárból és egy szegecs hüvelyből áll - előnye, hogy a húzószár egy előre meghatározott ponton akkor szakad el, amikor a szegecs megfelelő erővel már szorosan és szilárdan összefogja a szegecselendő munkadarabokat.

Zárt típusú pop szegecs esetében a szegecs hüvely vége teljesen zárt. A húzószár ebben  a  a zárt hüvelyben helyezkedik el. Habár zárt a szegecs, mindenképpen javasolt szigetelőanyag alkalmazása a fej alatt a tökéletes szigetelés érdekében.

A törékeny, vékony, illetve puha anyagok rögzítésére a furatkitöltő, hasadó, illetve repedő típusú popszegecs az alkalmas. Melyiket válaszd? Kérd szakember segítségét!

Milyen előnyöket jelent a POP szegecs használata?

A POP szegeccsel létesített kötések csak roncsolással oldhatók, megbízható szilárdsággal, többféle szegecs fejjel rendelkeznek és nem rongálják, deformálják a felületet.

Kell ennél több?

Erre számíts, ha a POP szegecs mellett döntesz:

 • Alapanyagtól függetlenül számíthatsz rájuk: A POP szegecsek két vagy több alkatrész biztonságos rögzítését valósítják meg, azok anyagától függetlenül. Különböző szilárdságú, keménységű anyagról van szó? Nem számít. A szegecsek gondoskodnak a biztonságos rögzítésükről.
 • Biztonságos rögzítését létesítenek nagyobb alkatrészek között, nincs torzulás, nincs felszíni sérülés!
 • Emiatt kivédhető használatukkal a korrózió (ha a furatok már a felületkezelés előtt elkészültek)!
 • A POP szegecseket akár manuálisan (kézi géppel) és automatikusan (pneumatikus, akkumulátoros géppel) is szerelheted.
 • A POP szegecsekhez a darabszám alapján célszerű megfelelő szerszámot választani. A pneumatikus szerszámok, vagy automata szegecselők is szóba jöhetnek.

 

A POP szegecsek különböző típusait speciális követelményeknek megfelelően alakították ki. Mégis melyiket válaszd? Aktív munkatársaink segítségedre lesznek a választásban.

Egy termékre több bevizsgált beszállítóval rendelkezünk, a gyors, folytonos szállítás érdekében. Neked is szegecsre van szükséged?

„Nehogy úgy járj, mint a Titanic!” Válassz jó minőségű szegecset és megbízható beszállítót! Keress minket még ma!

Vissza a tetejére

Elérhetőség

ZETA KFT

 • Cím: H-1173 Budapest,
  512 utca 7. (Pesti út 5/A)
 • Levélcím: 1660 Bp., Pf. 383
 • Tel/Fax: (06-1) 258-18-88
 • Telefon 1: (06-1) 259-15-80 
 • Telefon 2: (06-1) 259-15-81
 • Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 • Web: http://zetakft.hu/
 • Nyitva tartás:
  H-CS: 6:45-15:30
  P: 6:45-14:00
 • Térkép (útvonaltervezés)

Adatkezelési tájékoztató pdf

Képviselt partnereink

Elérhetőségek

ZETA Kft.
H-1173 Budapest,
512 utca 7. (Pesti út 5/A)
Levélcím: 1660 Bp., Pf. 383
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Általános Szerződési Feltételek pdf
Adatkezelési tájékoztatót pdf
Telefon/Fax: (06-1) 258-18-88,
(06-1) 259-15-80,
(06-1) 259-15-81

Nyitva tartás:

H-CS: 6:45-15:30
P: 6:45-14:00

Közösség

Zeta Kft. címe

Weboldalunk használatával, olvasásával, az oldalon keresztüli levélküldéssel hozzájárul a cookiek használatához. Adatkezelési tájékoztató

Rendben