Zeta logo

A tartós kapcsolat

Nyitva tartás: H-CS: 6:45-15:30 P: 6:45-14:00

Weboldal térkép

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Hogy mi is az az akkumulátoros szegecshúzó? Ma megtudhatod!

Hogy mi is az az akkumulátoros szegecshúzó? Ma megtudhatod!

Mint az már a címből is kiderült, ma részletesen beszámolunk arról, hogy mi az az akkumulátoros szegecshúzó. Sőt, azt is megtudhatod majd, hogy milyen előnyökkel és hátrányokkal jár ez a készülék, úgyhogy arra buzdítunk, hogy olvass tovább!

A San Franciscoban található Golden Gate híd minden tornyában körülbelül 600 ezer hagyományos (peremezhető) szegecs található. Ez a szám egy elképesztően kitartó és kivételes munkának az eredménye, amelyet még akkoriban hajtottak végre, amikor nem létezett az akkumulátoros szegecshúzó. De micsoda szerencse, hogy a technika fejlődik és azóta is segíti életünket!

Alapvetően kétféle típusról beszélünk. Az erősebb szegecshúzó 4,0 - 6,4 mm-es strukturális szegecshez is használható, míg a kisebb a 2,4 – 4,8/5,0 mm-es hagyományos popszegecshez. Tehát a választásnál ezt mindenképp figyelembe kell venni.

Akkumulátoros szegecshúzó az évek alatt

Az akkumulátoros szegecshúzó ugyanolyan erőt és képességet biztosít, mint a pneumatikus, hidro-pneumatikus (sűrített levegővel működő) változata, de akkumulátort használ levegő helyett, így felhasználási lehetőségei több területen ideálisabb. Könnyedén hordozhatónak tervezték őket, szinte bárhol használhatók, beleértve az olyan helyeket ahol eddig csak a kézi szegecshúzókkal lehetett nehezen dolgozni. Továbbá ergonomikus kialakításúak is, így könnyebben kezelhetők bármilyen munkában. Kezdetben a fúrógépre szerelhető adapterek jelentek meg. Ezek után azonban az akkumulátoros szegecshúzó kialakítása még tovább fejlődött. Mostanra könnyebbek, mint valaha - általában 2 kilogramm körül/alatt vannak az akkumulátorral együtt.

Nem kifelejtendő, hogy az akkumulátortechnika is folyamatosan fejlődik. Az új generációs lítium-ion akkumulátorok kompaktabb kivitelben hosszabb élettartamot biztosítanak az akkumulátoros szegecshúzóknak. Egyetlen akkumulátortöltéssel több száz szegecs behúzható, és az újratöltési ideje általában kevesebb, mint másfél óra – de mivel az akkumulátorokat könnyű kicserélni, így nem kell sokáig félbeszakítani a munkafolyamatot, ha van egy tartalék akku.

Felhasználása

Az akkus szegecshúzóknak sokféle használati módjuk van magánszemélyek és ipari felhasználás számára egyaránt. Erre hoztunk most példákat az alábbiakban:

 • Karbantartás és javítás: Akár tetőn dolgozunk vagy valaki otthonában, egy olyan eszközre van szükség, amely független, mobil, abszolút felhasználóbarát és hatékony. Az akkumulátoros szegecshúzó pedig pontosan ilyen.
 • Gyártással és műhellyel kapcsolatos munkák: A gyár padlóján végighúzódó kábelek nem csak bosszantók, de biztonsági kockázatot is jelentenek. Az akkumulátoros szegecshúzó azonban letisztult és biztonságos környezetet biztosít.
 • Külső helyszíneken: Ha a munkát, idegen helyen vagy a magasban végezzük, akkor a vezeték nélküli akkumulátoros szegecshúzó a legoptimálisabb választás.

Az akkumulátoros szegecshúzó előnyei és hátrányai

Mint minden akkumulátoros eszköz esetében vannak, akik vezeték nélküli szegecspisztolyokra esküsznek és vannak, akiknek fenntartásaik vannak a technológiával kapcsolatban. Ezért is fontos, hogy a döntés meghozatala előtt megvizsgáljuk az előnyöket és hátrányokat.

 

Az akkumulátoros szegecshúzó egy-két hátulütője:

 • Az akkumulátor természetesen lemerülhet, megszakítva a munkafolyamatot.
 • Az akkumulátor egy idő után elhasználódik és cserélni kell.
 • Valamint, az akkumulátornak bizonyos időjárási tényezők (pl. túl magas vagy túl alacsony hőmérséklet) nem tesznek jót és csökkentik képességeiket.

Fentebb már említettünk pár pozitívumot, de íme az akkumulátoros szegecshúzó néhány fontos előnye összefoglalva:

 • Magától értetődően nincs szükség hálózati csatlakozásra – így nem vagyunk helyhez kötve a használata során.
 • A legtöbb vezeték nélküli eszköz könnyű – könnyebb 2 kilogrammnál.
 • Mivel vezeték nélküli, nincs hatással a hálózaton lévő más gépekre és azok sincsenek rá.
 • Ergonomikus kialakításúak, amelyek csökkentik a felesleges erőfeszítéseket.
 • Rendkívül tartósak és hosszú éveken át szolgálnak minket – mindezt minimális karbantartással.
 • A legújabb lítium-ion akkumulátor-technológia hosszú ideig bírja és gyors az újratöltési ideje (kb. 80 perc).

Szegecshúzóink:

AKKU RT 50

AKKU RT 60

FIGYELEM! A szegecshúzó motorja mágnest tartalmaz. Ne hagyja, hogy fém fogács közelébe kerüljön a gép, mert a spén a szegecshúzó korai elhasználódását és meghibásodását okozza, mely nem garanciális hiba!

Vissza a tetejére

Elérhetőség

ZETA KFT

 • Cím: H-1173 Budapest,
  512 utca 7. (Pesti út 5/A)
 • Levélcím: 1660 Bp., Pf. 383
 • Tel/Fax: (06-1) 258-18-88
 • Telefon 1: (06-1) 259-15-80 
 • Telefon 2: (06-1) 259-15-81
 • Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 • Web: http://zetakft.hu/
 • Nyitva tartás:
  H-CS: 6:45-15:30
  P: 6:45-14:00
 • Térkép (útvonaltervezés)

Adatkezelési tájékoztató pdf

Képviselt partnereink

Elérhetőségek

ZETA Kft.
H-1173 Budapest,
512 utca 7. (Pesti út 5/A)
Levélcím: 1660 Bp., Pf. 383
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Általános Szerződési Feltételek pdf
Adatkezelési tájékoztatót pdf
Telefon/Fax: (06-1) 258-18-88,
(06-1) 259-15-80,
(06-1) 259-15-81

Nyitva tartás:

H-CS: 6:45-15:30
P: 6:45-14:00

Közösség

Zeta Kft. címe

Weboldalunk használatával, olvasásával, az oldalon keresztüli levélküldéssel hozzájárul a cookiek használatához. Adatkezelési tájékoztató

Rendben