Zeta logo

A tartós kapcsolat

Nyitva tartás: H-CS: 6:45-15:30 P: 6:45-14:00

Weboldal térkép

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Ami minden festőnek sokat jelent: csiszolás gyorsan és hatékonyan!

csiszolás gyorsan és hatékonyan!

Az összes szakember, vagy aki már egyszer is próbálta kifesteni a saját lakását nagyon jól tudja, hogy ilyenkor nem a festés maga a legnehezebb feladat.A felület tökéletes előkészítése gyakran sokkal fárasztóbb és több időt vesz igénybe, mint a falak színezése. A csiszolás folyamata, az egyenetlenségek, a régi festék vagy tapéta maradéktalan eltűntetése nem kis kihívást jelent.

Nagy munka a csiszolás

Ahhoz, hogy tökéletes eredmény érjünk el és a festendő felület repedésektől, karcoktól és pukliktól mentes legyen, alaposan meg kell dolgozni a falat. Különösen megerőltető mindezt tökéletesen elvégezni a plafonon vagy a nehezen elérhető helyeken. Ehhez tudunk ajánlani egy új, minőségi terméket, ami könnyebbé és gyorsabbá fogja tenni a csiszolás folyamatát.

A „zsiráf”

Egy hosszú nyelű csiszológépről. Biztosak vagyunk benne, hogy a festők, barkácsolók, lakásfelújítók kedvence! Segítségével nem csak a mennyezetet lehet tökéletesre csiszolni, de akár a padló felcsiszolásához is megfelelő segítséget nyújt. A a tépőzáras támaszára rakható tépőzáras csiszoló segítségével az alap lenagyolásától, a (szinte) tükörfényes felületig tudjuk elvégezni a feladatot.

Gyorsaság

Nem is gondolnánk elsőre, de a csiszolás nagyon kemény munka. Minden szakember elmondhatja, hogy óriási segítséget jelent, ha egy csiszológéppel hamarabb tudja elvégezni a feladatot: ha gépet rövidebb ideig kell tartani, akkor elkerülhető vagy csökkenthető a kézfáradás. A SAIT tépőzáras csiszoló termékei minden esetben prémium minőséget nyújtanak. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a csiszolással töltött idő akár harminc százalékkal is csökkenhet ahhoz képest, mint amit egy hagyományos, barkácsboltokban vásárolható tépőzáras csiszolópapírral- vagy vászonnal tudunk elérni (kivéve ha már SAIT terméket forgalmaznak). Mivel a csiszolófelület elég nagy - a zsiráfnál jellemzően 225 milliméter – ezért garantált, hogy gyorsan fogunk vele haladni. Továbbá a Sait tépőzáras csiszolón alkalmazott technológiai újítások növelik a termék tartósságát és a munka sebeségét.

A tiszta csiszolás titka: az elszívás

A csiszoló használata közben rengeteg por keletkezik. Ez főleg olyankor bosszantó, ha nem frissen épült, még lakatlan házban végezzük a munkálatokat, hanem már használatban lévő lakásban. A csiszoláskor keletkező finom por ugyanis a levegőben szállva mindenre, de tényleg mindenre rátelepszik. Még akkor is elkerülhetetlenül így van, ha a bútorokat, használati tárgyakat gondosan letakartuk: ez az a típusú szennyeződés, ami profi módon mindenhová bejut.

Ezzel a problémával szemben jelent segítséget, ha a csiszológépnél elszívást alkalmazunk. Így a felületről lecsiszolt anyag egy speciális porszívó zsákba kerül. Ilyen módon tisztábban tudjuk tartani a környezetet, és felújítás esetén megspórolhatunk egy alapos nagytakarítást.

Ahoz hogy elszívást tudjunk alkalmazni furatos tépőzáras támaszra van szükségünk. Ehez a megfelelő tépőzáras csiszolóanyag felkutatása nehézkes, mert ahány gyártó, annyiféle furatú támasztótányér létezik. A nagy különbségek a furatok elhelyezkedésében és mennyiségében jelentkeznek. A SAIT pontosan emiatt készített el tépőzáras csiszolóiból több verziót is, hogy azokat minden típusú csiszológéppel kompatibilissá tegye.

Az egyik ezek közül a multifuratos megoldás. Ebben az esetben nagyon sok apró furat van a tépőzáras csiszolón, így szinte bármelyik tépőzáras támaszra felhelyezve megvalósulhat az elszívás. Persze felkészültek bizonyos gyártók egyedi megoldásaira is, például a Festool és a Flex gépeken található tizenkilenc furatra. Ezen kívül létezik tízfuratos és tizenhatfuratos tépőzáras csiszoló is, de a multilyukas az ideális: ezt szinte bármelyik gépre rá lehet tenni.

Tépőzáras csiszoló

A „zsiráfra” felhelyezhető, különböző durvaságú tépőzáras csiszoló találkozik tulajdonképpen a felülettel. Minél simább felületet szeretnénk elérni, annál finomabb szemcsézetű tépőzáras csiszolót helyezzünk a támasztó tányérra.

A tépőzáras zsiráf csiszolónak két típusa van:

 • Az egyik az úgynevezett non-woven TNT. Pontosabb és egyenletesebb végeredményt kaphatunk használatakor, mert háromszor olyan vastag és emiatt rugalmasabb, így lágyabb felületi megmunkálást tesz lehetővé. 
 • A „sima” tépőzáras esetén a csiszoló erőteljesebben érintkezik a felülettel, így csak a támasztótárcsa lágyságán múlik a felület minősége.

Ha ezeket a tépőzáras csiszolókat alkalmazzuk, érdemes a folyamatra helyezni a hangsúlyt: a durva szemcsézetűvel könnyen lenagyolhatjuk a felületet, de az eredmény karcos felület lesz (ezt főleg nagy felületi hibáknál alkalmazzuk). Így utána finomabb szemcsés változatokat használva eljuthatunk a szinte „tükörsima” felületetig.

Vissza a tetejére

Elérhetőség

ZETA KFT

 • Cím: H-1173 Budapest,
  512 utca 7. (Pesti út 5/A)
 • Levélcím: 1660 Bp., Pf. 383
 • Tel/Fax: (06-1) 258-18-88
 • Telefon 1: (06-1) 259-15-80 
 • Telefon 2: (06-1) 259-15-81
 • Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 • Web: http://zetakft.hu/
 • Nyitva tartás:
  H-CS: 6:45-15:30
  P: 6:45-14:00
 • Térkép (útvonaltervezés)

Adatkezelési tájékoztató pdf

Képviselt partnereink

Elérhetőségek

ZETA Kft.
H-1173 Budapest,
512 utca 7. (Pesti út 5/A)
Levélcím: 1660 Bp., Pf. 383
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Általános Szerződési Feltételek pdf
Adatkezelési tájékoztatót pdf
Telefon/Fax: (06-1) 258-18-88,
(06-1) 259-15-80,
(06-1) 259-15-81

Nyitva tartás:

H-CS: 6:45-15:30
P: 6:45-14:00

Közösség

Zeta Kft. címe

Weboldalunk használatával, olvasásával, az oldalon keresztüli levélküldéssel hozzájárul a cookiek használatához. Adatkezelési tájékoztató

Rendben